Altantvätt

Altantvätt

juni 17, 2024 Nordisk interiör 0

Just nu är det högsäsong för tvätt och renovering av altaner för oss.
Vi renoverar altaner genom att tvätta, slipa och skyddsbehandla altangolv i trä.

Tvätta altan, hur gör man för att få den snygg?

I de flesta fall är det bara en tvätt som behövs för att få en halkfri och trären altan igen, men ibland behöver man slipa altanen för att få den snygg och mjuk för fötterna. Vi tvättar rent med borstmaskiner och miljövänliga medel som får bort smuts och påväxt från ytorna. Skonsamt mot materialet men effektivt mot en smutsig altan.

Skyddsbehandla altaner ?

En vanlig fråga är om man ska behandla sin altan med något efter tvätt? Enkelt svar är ja, för när man är klar med den första delen i renoveringen så är det dags att bestämma sig för vilken skyddsbehandling av altanen man ska välja för att det ska vara lätt att rengöra och materialet inte ska torka. Där kan man välja allt från en golvsåpa som med sin feta hinna ger ett enkelt ytskydd som är lätt att underhålla och bättra på. Ganska enkelt och lågt pris.

Det som är vanligast och en bra korsning mellan pris och effektivitet är att olja altanen med en modern altanolja som är klibbfri, men som ger ett UV skydd och hindrar träplankan att torka i solen vilket gör det lätt att det blir flis och annat som inte är så trevligt. Avslutningsvis är det ganska populärt med kiselbehandlingar som ger trä en snygg grå effekt med tiden. Det kräver dock en del arbete när man gör behandlingen vilket kan innebära ett lite högre pris, men det blir som sagt väldigt snyggt.

Vi har skapat en unik hemsida just för dessa tjänster, vår hemsida för altantvätt och tjänster kopplat till det heter www.altantvatt.se ta gärna en kik där och hör av dig om vi kan hjälpa dig.

Utemöbler

På alla uteplatser så finns det möbler som också behöver en rengöring eller renovering. Vi har en tapetserarverkstad där vi renoverar möbler. Vi har gjort i ordning en hel del utemöbler i trä från exempelvis grythyttan, bra sommarmöbler, ikea och andra där vi rengör, slipar och oljar in beroende på vad som önskas. I vår verkstad syr vi även textil till utemöbler i form av tex överdrag och dynor.

Välkommen till oss!
Kontakta oss här via formulär eller mail och telefon med ditt projekt.