Miljö

Att miljön är viktig är en självklarhet för oss på Nordisk interiör. Redan när företaget startades så fanns en grundidé om att man måste ta hand om det man har på ett bättre sätt. Ofta var mattor och möbler hela och hade full funktion men tack vare att det var smutsigt så ville man byta ut hela möbeln eller mattan istället för att rengöra den. Idag är det mycket fokus på hållbarhet och vi på Nordisk interiör är en samarbetspartner i denna frågan sedan 2011.

Våra tjänster gör att du kan tänka hållbart eller cirkulärt genom att tvätta möblerna och därmed förlänga livet på din investering så att du kan använda de under en längre tid eller möjliggöra att någon annan kan ta över din möbel eller matta.

Skulle tyget vara trasigt eller fult så kan vi dessutom bidra med att tapetsera om din möbel. Då använder du en fungerande möbel men du har ett tyg som är snyggt.

.

Vad är fördelarna?

Fördelarna med att underhålla och sköta om det man har gör att du kan behålla möbler under en längre tid tack vare att de hålls fräscha och rena för de som använder dem. Om du är i behov av mer möbler kan du köpa begagnat eller byta möbler med andra avdelningar på arbetsplatsen, innan användning så tvättar vi av dem och därmed undviker du tröskeln som många har med begagnat. Tvätta rent textilen så känns det fräscht.

Den miljömässiga vinsten blir att vi förbrukar mindre råvaror, vi minskar den industriella utsläppen och vi behöver använda avsevärt mycket mindre transporter.

Miljöpolicy

Utöver att våra tjänster är ett direkt hjälpmedel som bidrar till ett hållbart och cirkulärt tänk gällande inredning och möbler så försöker vi även bidra med de små sakerna som vi har sammanfattat i en miljöpolicy:

*Vi ska sträva efter användning av maskiner som filtrerar och återvinner vatten.

*Vi ska i första hand använda biologiskt nedbrytbara medel.

*Våra medel ska följa EU standard.

*Vi ska källsortera våra förpackningar.

*Vi ska undvika engångsartiklar.

*Vi ska samåka till arbetsplatsen och planera vårt övriga bilåkande.

*Vi ska kommunicera via e-post och undvika utskrifter.

*Vi ska årligen utvärdera och förbättra vårt miljöarbete efter bästa förmåga.

.