Övrigt

Impregnering
Textilskydd
Skyddsbehandling

Skyddsbehandling av textil

Nordisk interiör erbjuder också impregnering av textil som används till din inredning. Att spraya på ett textilskydd gör inte att tyget blir fritt från smuts men det gör det lättare att tvätta. Att vi nu arbetar med denna tjänst är för att vi har funnit ett mycket bra medel som är godkänt för ÖKO-TEX 100standard vilket är en garant för att det är miljövänligt och såklart ok för människor och djur. Det finns många fördelar med impregnering av möbler och mattor…

Textilskyddets fördelar

Den stora fördelen med att impregnera möbler och mattor är att man ger dem ett extra skydd mot saker och ting som kan orsaka nedsmutsning eller fläckar på tyget. Dessa fläckarna fastnar inte lika hårt i textilfibern utan går att tvätta bort lättare med rätt produkter och kunskap.

När ska man impregnera?

Vi impregnerar möbler och mattor när den är ny eller rengjord och helst torr. Är det nya möbler eller mattor som ska få en textilskyddsbehandling så är det viktigt att det är dammfritt på textilen för att det ska bli en jämn behandling. Vi kontrollerar och åtgärdar det om det inte skulle vara så. När vi sen sprayar på vår miljövänliga impregnering så blir det bra.

Fibre protector ECO

Vi använder produkter för impregnering från hollänska tillverkaren James.
James har en lång historia och därmed kunskap om hur de bästa produkterna ska göras och hur de reagerar på olika typer av textil.

James Fiber Protector Eco är ett unikt fiberskydd som är fritt från fluorkolväten (flourkarboner). Det är till och med livsmedelssäkert och har Ökotex 100-certifiering för säkerhet för människor, djur och miljön. Produkten kan användas på alla naturliga och syntetiska material.

Tillverkaren anger att hållbarheten är 5-10 år vid normalt användande och ska hålla 30-50 tvättar vid ca 40 grader. För att kontrollera att skyddet är intakt kan man droppa vatten och se om det direkt sugs in och sen jämföra på en del som inte är så utsatt för slitage, är skillnaden stor kan man spraya på en ny dos.

Nordisk interiör har impregnerat hos:

  • Heaven 23 i Gothia towers
  • Swedbank
  • SEB
  • Fridaskolan
  • Med flera…

Lädervård

MER INFO KOMMER

……………………………………………………

Montering

………………….MER INFO KOMMER……………………………